Finding events near you ...

Events - Recently Items

Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   11 / 12
  1.   30th Nov, -0001
A szekszárdi borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Tolna megyében található, a Szekszárdi dombság legkeletibb területén, a dombság és a Sárköz találkozásánál fekszik. A szőlőtermesztésre a...

A szekszárdi borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Tolna megyében található, a Szekszárdi dombság legkeletibb területén, a dombság és a Sárköz találkozásánál fekszik. A szőlőtermesztésre alkalmas terület nagysága kb. 6 000 ha, amelyből jelenleg kb. 2 600 ha területen termesztenek szőlőt. Szekszárd mellett 14 település tartozik a borvidékhez. A szőlőtermesztés hagyományai egészen a római időkig nyúlnak vissza a területen. A bortermelést alapvetően a nemzetközi, illetve magyar fajtákból készített nagy testű, magas csersav- és alkoholtartalmú vörösborok jellemzik. A legismertebb borfajta a több bor házasításával készülő szekszárdi bikavér.

  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   8 / 12
  1.   30th Nov, -0001
Üdv! Majoros László vagyok A Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza egyszemélyben A legfontosabb igazán az, hogy amit a csodálatos természet évről évre, a szőlő, a mi gyümölcsünk által megad, ...

Üdv! Majoros László vagyok

A Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza egyszemélyben

A legfontosabb igazán az, hogy amit a csodálatos természet évről évre, a szőlő, a mi gyümölcsünk által megad, annak értékeiből semmit ne vegyek el, miközben a szőlőből bort készítek...

Törekszem a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálom minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számomra névjegy, akik az én boraimat fogyasztják, - remélem- boraimon keresztül engem is megismernek, megértenek. A bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek én részese lehetek.

  1.   4
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   10 / 12
  1.   30th Nov, -0001
A legismertebb toszkán bor a Chianti, a legdrágább szerintem a Sassicaia és a ledkedveltebb a Brunello di Montalcio lehet, de van édes likörbor ami a Tokaji aszuhoz hasonlít... Toszkánába ugyan ku...

A legismertebb toszkán bor a Chianti, a legdrágább szerintem a Sassicaia és a ledkedveltebb a Brunello di Montalcio lehet, de van édes likörbor ami a Tokaji aszuhoz hasonlít...

Toszkánába ugyan kulturális céllal jönnek többnyire a látogatók de nem lehet kihagyni a tengerpartot és a finom ételeket, italokat. A klíma ideális hiszen szinte mindig süt a nap, a tél kifejezetten enyhe és a lankás dombokon évszázadok óta terem a szőlő. Szinte mindenki készít és fogyaszt bort: a szomszédok, barátaink és minden étkezéshez isznak is legalább egy pohár vöröset ahogy a falusi doki 'előírta'. Bár van fehér és rosé bori is, az igazi toszkán borok a vörösek, alapjuk a Sangiovese szőlő. Az egyik leghíresebb olasz bor szerintem a Chianti, ami a Firenze és Siena közötti területen készült borokat fogja össze. Ezt a bort állítólag az etruszkok idejében is készítették már, viszont a ma is híres termelők közül a Ricasoli és Antinori családot emelném ki akik a középkorban kezdték a bortermelést. A toszkán borok jelképe lett a fiasco toscano vagyis az alul kiszélesedő alacsony üveg háncsos bevonattal. A helyi borok többnyire vörösek és szárazak!

  1.   2
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   13 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Furmint kóstoló. 8 tétel Tokajból

Majoros, Demeter, Zsadányi, Bárdos, Patricius, Disznókő, Ferdinánd  pincészetek borai
  1.   2
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   11 / 12
  1.   30th Nov, -0001
Ősi magyar szőlőfajták mai borai
  1.   1
  2.   Budapest, bem r...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  1.   30th Nov, -0001
„Kell egy kép!”-Valentin napi fotózás! A műterem a mi ajándékunk! 19.990 Ft Exkluzív helyszínnel várunk benneteket, február 2-án szombaton. Tökéletes ajándék lehet párodnak, évfordulóra vagy önmagadn...

„Kell egy kép!”-Valentin napi fotózás! A műterem a mi ajándékunk! 19.990 Ft

Exkluzív helyszínnel várunk benneteket, február 2-án szombaton. Tökéletes ajándék lehet párodnak, évfordulóra vagy önmagadnak. A programban szerepel egy önbizalom növelő fotózás egy csoda szép romantikus fotóstúdióban egy professzionális smink, továbbá 20 elődolgozott kép és 1 retusált kép.

A fehérneműket kérlek te hozd magaddal, kiegészítőket mi biztosítunk.

A fotózás és a smink időtartalma 1 óra, egyszeri átöltözéssel.

Ez idő alatt is kb 80-100 kép fog készülni rólad.

Hogyan készülj a fotózásra?

• Frissen mosott hajjal, kész frizurával, és smink nélkül érkezz az általunk megadott időpontra.

• Hozz magaddal legalább 1 saját ruhát, amiben jól érzed magad! Lesznek kalapok, ékszerek, és egyéb kiegészítőink is!

• Üdítő és pogácsa

• Időpont miatt kérünk, hogy telefonálj vagy írj e-mailt (elérhetőséggel), mert hamar fogynak a helyek!

Részvételi díj, mely tartalmazza az összes fenti részletet, exkluzív helyszín,fotózás,professzionális smink, apró falatok:

19.990 Ft

Helyszín: https://www.studiolightroom.hu/

Bp. IV. kerület Károlyi István utca 10.

Vendéglátók: Mónáth Éva és Juhász Nikoletta

Bejelentkezés: eva.monath@evam.hu

Phone: +36 20926 2716

  1.   2
  2.   Bp. IV. kerület...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   14 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Toszkán borest

8 bor tesztelés/falatok
  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   19 / 20
  1.   30th Nov, -0001
Minden héten pénteken az Angyal Borászat 19 órai kezdéssel garantált borkóstolót és bemutatót tart. Részvételi díj 3000.-/fő amely egy két órás programot tartalmaz, melynek keretében megismerkedhet...

Minden héten pénteken az Angyal Borászat 19 órai kezdéssel garantált borkóstolót és bemutatót tart.

Részvételi díj 3000.-/fő amely egy két órás programot tartalmaz, melynek keretében megismerkedhetnek részletesen a borászatban történő munkafolyamatokkal, a préseléstől a fogyasztásig. A borkóstoló hangulatos pincében fejeződik be.

Borkóstoló: 6-8 fajta Bor ( palackos, hordós)

                 Kóstolgatás mellé sajtokat, sonkát,kolbászt,tepertőt, gyümölcsöt szolgálunk fel.

Jelentkezni : room@angyalboraszat.hu

                    Nagy József 06 70 3871 428 (minden péntek 12 óráig)

  1.   1
  2.   Tokaj/ angyali ...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   14 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Olasz borest!  Toszkán borok bemutatója

Ételkostolóval

3500 Ft/ fő

  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Borkóstoló
  2.    Public
  3.   12 / 14
  1.   30th Nov, -0001
Prowine- Borarcok SOMMELIER TANFOLYAM Sommelier képzéseinket egyaránt ajánljuk gyakorló sommeliereknek, felszolgálóknak és mindenkinek, aki érdeklődik e felelősségteljes szakma iránt. A vendéglá...

Prowine- Borarcok SOMMELIER TANFOLYAM

Sommelier képzéseinket egyaránt ajánljuk gyakorló sommeliereknek, felszolgálóknak és mindenkinek, aki érdeklődik e felelősségteljes szakma iránt. A vendéglátásban dolgozók felé fokozott elvárás, hogy magabiztos tudás birtokában, felelősséggel, minden részletre kiterjedően forduljanak a vendégek felé. A sommelier figyelme középpontjában természetesen a bor áll, azonban ma már mégis elengedhetetlen, hogy egy kicsit séf, egy kicsit barista és egy kicsit párlatszakértő legyen. 

Részletes tematika ( 20 program / 3 nap )

1.nap

Kóstolási ismeretek

  Szőlőfajták és helyük a világban

 Magyarország borvidékei és borai

 Szőlőtermesztés, borkészítés o Borstílusok

 A bor és étel párosítás alapjai

2.nap

A bor felszolgálása

 A bor bemutatása és kellékei

 Poharak ( RIEDEL fajtapoharak )

Bor, mint befektetés

Champagne

3.nap

 Szőlő alapú párlatok - Cognac, Armagnac, Grappa, Pálinka

 Gabona alapú párlatok - Whisky, Vodka

Sörök

 Egyéb párlatok - Rum, Tequila

 A kávébab és feldolgozása, pörkölés

 A kávé készítése, eszközei

 Espresso - Macchiato – Capuccino - Cafe Latte - Irish Cafe, hideg kávéitalok

Tanfolyam díj:114.900 Ft - Fizetendő:29900 Ft ( partnercégek, borászatok támogatásával )

Időpontok: 1.nap ( 2019.01.19, 2019.02.03, 2019.03.02, 2019.03.30. )

         2.nap ( 2019.01.20, 2019,02.16 , 2019.03.16, 2019.03.31. )

         3.nap ( 2019.02.02, 2019,02,17, 2019.03.17, 2019.04.14. )

Rugalmas időbeosztás, minden program 4 alkalommal kerül megtartásra

Jelentkezés: info@borarcok.hu

Tanfolyam helye: Budapest , Bem Rkp.42. Prowine oktatási stúdió

Tel: 06203690868


  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   14 / 15
  1.   30th Nov, -0001

A Buborékos italok világa

= tétel kóstolása

Előadás/Tesztelés


  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   11 / 12
  1.   30th Nov, -0001

Vendégváró falatok készítése

30 recept

10 helyben készült Tapas 

Közösen készítjük el és esszük meg

Borkisérettel

4500 Ft / fő

  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   13 / 15
  1.   30th Nov, -0001

MIlyen tészta, milyen szósz

Tésztakóstoló

Milyen tésztához milyen feltét illik

3000 Ft / fő

  1.   2
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Borkóstoló
  2.    Public
  1.   30th Nov, -0001
A fehér húshoz fehérbor, vörös húshoz vörösbor alapelv nem mindig érvényesül. A választásnál figyelembe kell vennünk az étel elkészítési módját, fűszerezését, a mártást és a köretet. A bor aromáját ...

A fehér húshoz fehérbor, vörös húshoz vörösbor alapelv nem mindig érvényesül.

A választásnál figyelembe kell vennünk az étel elkészítési módját, fűszerezését, a mártást és a köretet.

A bor aromáját a fűszerezéshez, a savérzetét illetve tannintartalmát a hús készítési módjához igazítjuk.

A bornak ki kell emelnie az ételt, íz intenzitásban a bornak kell vezetni. Például ha édes az étel, a bornak még édesebbnek kell lennie.

Válasszunk hasonló aromájú bort, pl. spárga- Sauvignon Blanc, gyömbér-Tramini, gomba-Pinot Noir.

Könnyű ételhez könnyű bor, nehéz ételekhez nehéz bor illik.

Egyszerű ételekhez egyszerű bor, igényes ételekhez igényes bor illik. Például lecsó- Siller, libamáj-Tokaji Aszú.

A harmónia úgy valósul meg, ha evés közben kortyoljuk a bort, tehát az étel és a bor találkozik a szánkban.

Csak jó minőségű borral főzzünk, ami illik az étel stílusához. Legjobb, ha az ételbe ugyanazt a bort tesszük, amit hozzá iszunk.

3000 Ft / fő

  1.   2
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   14 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Tokaji borvidék bemutatása 3 borászaton keresztűl

8 tételes kóstoló

3500 Ft / fő

Ajándékpohár

Jellemző fajták bemutatása ,kóstolása

  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   13 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Kárpát medencei magyar borászatok bemutatása.

5000 Ft / fő

  1.   2
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   13 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Sziciliai borvidék bemutatása.7 jellemző helyi szölőfajtából készült bor bemutatása, fakatokkal

3500 Ft / fő
  1.   1
  2.   Budapest, Bem R...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  3.   14 / 15
  1.   30th Nov, -0001

Sziciliai borok és ételek kóstolója

3500 Ft / fő

7 tétel

falatokkal
  1.   1
  2.   Budapest, bem r...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  1.   30th Nov, -0001
Koccintsunk együtt az ünnepekre 2018. december 27-én Budapest legtrendibb helyszínén, ahol több mint 40 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne Skybarban pedig térítés ellenében olyan neves házak ...

Koccintsunk együtt az ünnepekre 2018. december 27-én Budapest legtrendibb helyszínén, ahol több mint 40 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne Skybarban pedig térítés ellenében olyan neves házak tételeit érheted el, mint Roderer, Palmer és Telmont, de emellett Szepsy István borai is megtalálhatók lesznek.


Csak rád vár Tokaj folyékony aranya, az aszú és a világ legexkluzívabb itala, a pezsgő. Csatlakozol az ünnepi kóstolóhoz?

Kiemelt támogató: a Teleki Tradíció 1881 pezsgő.


AMIRE BIZTOSAN SZÁMÍTHATSZ:


    19 kiállító

    több mint 40 aszú és pezsgő (prosecco, cava, cremant) korlátlan kóstolása

    Champagne Skybar, ahol felár ellenében champagne-ok és Szepsy borok kóstolhatók

    páratlan környezet


    Babits Pincészet

    Barta Pince

    Bor és Más - Champagne Skybar

    Bor és Más - Cremant

    Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

    Csányi Pincészet

    Csubák Pincészet Tolcsva

    Frittman Borászat

    Garamvári Szőlőbirtok

    Gróf Degenfeld

    Heinemann Testvérek - Champagne skybar

    Koch Borászat

    Pajzos Tokaj

    Péter Pincészet

    Szepsy Pince (Tokaj) - Champagne Skybar

    Tokaj Hétszőlő

    Törley, Hungaria, Francois

    Varros&Co - Champagne Skybar

    Varros&Co - Prosecco

    Vino Castillo

    Zombory Pincészet


  1.   1
  2.   Buddha-Bar Buda...
Nov
30
  1.   Bortúra
  2.    Public
  1.   30th Nov, -0001
Az Almásy Vendéglő következő borvacsoráján Luka Enikő mutatja be legszebb vöröborait. A pincészetet Luka József alapította. A háromhektáros birtok a Fertőrákos-Balf közötti dombsoron található, ahol ...

Az Almásy Vendéglő következő borvacsoráján Luka Enikő mutatja be legszebb vöröborait.

A pincészetet Luka József alapította. A háromhektáros birtok a Fertőrákos-Balf közötti dombsoron található, ahol az egyedülálló, Fertő tó mellettiklíma, a kiváló talaj és a rengeteg napfény gondoskodik mindarról amire a szőlőnek feltétlenül szüksége van. A haszon magazin a 25 legbefolyásosabb női személyiség közé sorolta Luka Enikőt, aki édesapja váratlan halála után 2002-ben vette kezébe a soproni birtok irányítását. A borász hölgy, azóta sikert, sikerre halmoz elsősorban karakteres borainak, egyedi stílusának és elbűvölő személyiségének köszönhetően. A borsor döntően vörösborokat vonultat fel, de a borokat személyesen bemutató Luka Enikő nagy szeretettel várja a hölgyeket is, hogy megmutathassa, mi teszi szerethetővé a vörösbort.

Menü

Rosé 2017

Kékfrankos 2016

Malac rilett, diós lilahagyma-lekvár

Pinot Noir 2016

Erdei gomba-pörkölt, petrezselymes daragaluska

Zweigelt 2015

Merlot 2015

Szilvás kacsamell, zöldséges bulgur

Cabernet Sauvignon 2015

Steiner Magnum 2015

Marhapofa, batáta, sült polenta

Merlot-s madártej

A menü ára a borsorral: 11.500,- Ft.

A menü ára borok nélkül: 7.000,- Ft.

  1.   1
  2.   Almásy Vendéglő...
There is no event available on the site. Be the first to create it today!
Unable to load tooltip content.