Ha azt mondjuk: BorMozi, mindenki egyre gondol. Pedig a BorMozinak ezer arca van, lehet téli, tavaszi, bubi, rozé, októberi, vagy akár évzáró variációk is lehetnek. És a legjobb, hogy sosem elég belőle. A Tavaszi BorMoziban A kés a vízben – Polanski (1962) filmet mutatjuk be válogatott borokkal.
Fedezze fel velünk a Bornegyedet, nyitott pincék Budapesten - igazi borélmény várja Budafokon! Minden hónap első szombatján a Budafoki Pincejárat a borkultúrát bemutató egyedülálló utazásra visz a borospincék és a kultúra világába. Borkóstolók, kiállítások és könnyűzenei programok! Budapest belvárosából, a BÁLNA kulturális központtól a 40 percenként közlekedő Budafoki Pincejáratra elővételben mindössze 1.000 Ft-ért, a buszon 1.200 Ft-ért lehet jegyet venni, amely korlátlan számú utazásra jogosít egész nap, így a pincék közötti is.
Budafoki Pincejárat
Tartson velünk a főváros „legborosabb” kerületébe! Borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és megannyi kulturális program részesei lehetnek az idelátogató vendégek.
A Pincejárat Budafokon azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol a vendégek valamilyen különleges élményben részesülhetnek a gasztronómiai programoktól kezdve, a zenei koncerteken át a kiállításokig, borkóstolókig. Az egyes programokra a résztvevő pincéknél lehet jegyet váltani, amelynek árából a Pincejárat jeggyel érkezők kedvezményt kapnak.
Budafok-Tétény lakói lakcímkártyájukkal szintén kedvezményesen léphetnek be a pincék világába és élvezhetik a fantasztikus programokat.
Decemberi programok
Katona Borház
(1222, Budapest., Borkő u. 6B.)
Nyitva: 15.00–22.00
Belépőjegy: nincs
15.00–19.00 HelloPisti! koncert
19.30 „Hangok és szavak” Pápai Erika önálló zenés estje - 3 tételes borkóstolóval.
Jegyár: 2900 Ft. Jegyek a jegy.hu-n, a Klauzál-Házban, helyszínen az előadást megelőző 30 percben.
Záborszky Pince – Borváros
(1222 Budapest, Nagytétényi út 24-26.)
Nyitva: 14.00–19.00
Belépőjegy: 1500 Ft, Pincejárat jeggyel: 1200 Ft
16.00 Gasztro-talkshow: Adventi készülődés
Hasznos tippek, igazi mézes-krémes finomságok receptjei és sütési titkai. Kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetés.
14.00–19.00 Nádor Mónika keramikus és Filotás Viktória szobrászművész kiállítása
Budafoki Légópince
(1222 Budapest, Sörház u. 5.)
Nyitva: 12.00-21.00
12.00-21.00 gombabemutató (adományos)
15.00, 16.00 Szarvasgomba és borkóstoló Fekete Henriettel.
Jegyár: 2000 Ft. Regisztrációhoz kötött: csimiz@gmail.com
Óvohely bejárása, kézműves workshop, gomba fotogram workshop (részletek: pincejarat.hu).
Seybold - Garab Pince
(1221 Budapest, Péter Pál u. 39.)
Nyitva: 15.00–22.00
15.00–20.00 Vincze Dóri és a Fluffy Melange
15.00–19.00 Zene és gasztronómia találkozása a többszázéves pincében.
Menü: Sült oldalas párolt káposztával, korongburgonyával és egy pohár kadarkával (2 dl) csomag ára: 3000 Ft. Előzetes regisztrácóhoz
kötött: +36 70 313-2978, vagy orszagcimer@gmail.com
Várszegi Pincészet
(1222 Budapest, Nagytétényi út 70.)
Nyitva: 15.00–22.00
15.00–20.00 Flamisch Péter koncertje
Pinceséta, 3 bor kóstolása Pincejárat jeggyel 1500 Ft helyett 1000 Ft.
Ételvariációk.
Borköltők Társasága Étterem
(1223 Budapest, Jókai Mór u. 26.)
Nyitva: 12.00–22.00
Belépőjegy: nincs
19.00–21.00 Vacsora és Pincekvíz
Játékos kvíz vetélkedő 2-6 fős társaságoknak,győztes csapat 4 darab VIP pincejárat jegyet nyerhet.
A menü: Kacsacomb párolt káposztával, hagymás törtburgonyával, aranygaluska: 2990 Ft.
Előzetes regisztrációhoz kötött a: (1) 424 5115 telefonszámon
Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága
(1221 Budapest, Jósika u. 2-28.)
Nyitva: 15.00–20.00
Belépőjegy: 1200 Ft
15.00–20.00 Betekintés a borászkodás rejtelmeibe a vezetett pinceséta alatt.
Borkóstoló és borkorcsolya.
Bor-totó ajándék kóstolóval.
Törley Pezsgőmanufaktúra
(1221 Budapest, Anna u. 7.)
Nyitva: 13.30–17.30
Belépőjegy: 1200 Ft
13.30–15.30 Múzeumlátogatás
14.30 Vezetett pinceséta
Vasmacska Terasz (1222 Budapest, Fékező u. 1., nyitva: 11.00–22.00), a Promontor Étterem (1221 Budapest, Kossuth L. u. 28., nyitva: 12.00–23.30), és az István tanya Vendéglő (1221 Budapest, Magdolna u. 24., nyitva: 12.00–22.00), is 10% kedvezményt biztosít a Pincejárat napijeggyel és a kerületi lakcímkártyával érkező vendégeknek.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Koccintsunk együtt az ünnepekre 2019. december 27-én Budapest egyik legkülönlegesebb szállodájában a InterContinental Budapestben, ahol több mint 60 tételt kóstolhatsz korlátlanul, a Champagne különteremben pedig térítés ellenében neves külföldi házak tételeit érheted el, de emellett exkluzív aszú, bor és pezsgő tételek is megtalálhatók lesznek.
AMIRE BIZTOSAN SZÁMÍTHATSZ:
- több mint 30 kiállító
- több mint 60 aszú és pezsgő (prosecco, cava, cremant) korlátlan kóstolása
- Champagne Különterem, ahol felár ellenében champagne-ok, és exkluzív aszú, bor és pezsgő tételek kóstolhatók
- páratlan, dunai panorámás, ötcsillagos környezet
- tombola értékes nyereményekkel, ahol a fődíj egy 2 személyes degusztációs vacsora a Michelin-csillagos Borkonyha étterembe
TOMBOLA
Újdonság! Értékes nyeremények 400.000 Ft értékben! A tombola 1.000 Ft/db áron kapható majd a helyszínen.
- Michelin-csillagos Borkonyha Étterem voucher: degusztációs menü borsorral, 2 fő részére, értéke: 100.000 Ft
- Stan Ahuja férfi ing voucher (1 db). Értéke: 100.000 Ft
- Aszú válogatás borcsomag (6 palack). Értéke: 75.000 Ft (1 db borcsomag)
- Kreinbacher Classic Brut Magnum (1 palack). Értéke: 25.000 Ft
- További aszúk, pezsgők
JEGYÁRAK
Jegyek már 8.900 Ft-tól kaphatók!
4 fő felett 10%, 6 fő felett 15% kedvezmény.
A jegyárak és az alkalmazott kedvezmények változásának jogát fenntartjuk!
Csak rád vár Tokaj folyékony aranya, az aszú és a világ legexkluzívabb itala, a pezsgő. Csatlakozol az ünnepi kóstolóhoz?
Részletek és jegyvásárlás: https://wineloversrendezvenyek.hu/special/
Újra Adventi Zwack Open az Unicum Ház-ban!
Hangolódjunk együtt az ünnepekre, koccintsunk az adventi időszakra!
Nem mindennapi környezetben találkozhatsz 12 borásszal személyesen, közel 50 féle bort kóstolhatsz választékunkból!
Minden belépőjegy mellé egy palack Bussay Pincészet Pinot Gris-t ajándékozunk búcsúzóul!
Pincészetek:
Dobogó Pincészet Tokaj
Kislaki - Légli Géza
Bolyki Pincészet Eger
Szászi Pince
Homola Pincészet - Zsandár Tamás
Horváth József Ráspi
Gere Tamás és Zsolt Pincészete
2HA Szőlőbirtok és Pincészet - Török Csaba
Rácz Miklós Tamás - Miklós Tamás Rácz
Szeleshát Szőlőbirtok Szekszárd
Figula Pincészet
Nyolcas És Fia Borház - Ádám Nyolcas
hangulatfelelős: WINYL - Wine & Vinyl
időpont: 2019. november 29. /péntek/ 17:00 - 22:00
helyszín: Unicum Ház
A belépőjegy ára 6900 Ft, amely tartalmazza a fenti borászok boraiból kóstoló mennyiség fogyasztását, továbbá egy palack Bussay Pinot Gris bort távozáskor.
A borok mellé illő vacsorafalatok ezúttal a Zwack Étteremben vásárolhatók meg a rendezvény ideje alatt.
Jegyek elérhetők: 2019. október 16-tól online – www.zwackopen.hu oldalon keresztül
Borban az igazság! – Túrasorozat 8. állomás Badacsonyi borvidék (Válibor)
Könnyed badacsonyi gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk Váli Péter varázslatos hangulatú kóstolóteraszán.
A részvétel szabadon választott - Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!
Várunk Benneteket sok szeretettel!
JELENTKEZÉS ÉS ÉRDEKLŐDÉS: zarandokkaland@gmail.com
Találkozó:
Szeptember 07-én, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a rizapusztai (Badacsonyomaj) borászat parkolójában
Cím: 8258 Rizapuszta, Hrsz. 0131
Hősök útja és Iskola utca kereszteződése (behajtás az Iskola utca felől)
Budapestről 2 óra 30 perc utazási idővel érdemes számolni.
Megközelítés: Budapest – M7 –Balatonalmádi – Balatonfüred – Révfülöp – Badacsonytomaj - Rizapuszta
Túraútvonal:
Szombat: Rizapusztai körtúra
Rizapuszta – Tóti-hegy – Salföldi kolostorrom – Kőtenger – Salföld falu – Aligvárimajor - Rizapuszta
Vasárnap: Kamon-kő tanösvény és fagyizás a szigligeti Várban
A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!
Borkóstoló:
6 tételes kóstoló: Budai Zöld, Kéknyelű, Chardonnay, Tabula Rasa, Pinot Noir – Syrah Rose, Pinot Noir
Váli Péter 2000-ben alapította meg szőlőbirtokát Badacsonyörsön, a Badacsony szívében, a borkóstolás hazájában. Részben nagyszülői örökségből, részben a hozzávásárolt környező földterületekből állt össze a mai 5 hektáros terület. A 150 méter magasan fekvő, dús barna erdőtalajjal borított, csodálatos panorámájú telek szerelem volt első látásra! Az egyedi, különleges, déli fekvésű terület Kisörshegyen, a Major feletti dűlőben található. A korábban itt lévő szőlőket rekonstruálták, részben újjátelepítették. Az évek alatt igazi birtok alakult itt ki. Minden, a bor készítéséhez kellő folyamat helyben történik, ezt szolgálja a terület közepén kialakított pince is.
Nagy figyelmet fordítanak a puttonyos feldolgozásra és a kíméletes kézi munkára. A kezdetekkor minden munkát a magam örömére és az alkotási vágya kielégítésére végzett Péter. Aztán, a telepített szőlők gyarapodásával, a befektetett munkamennyiség növekedésével, a ráfordított pénzösszegek arányában egy új célt is kitűzött: legalább a pénzügyi nullszaldót el kell érnie a borai értékesítése révén.
Hosszú távú terveiben is szeretné a szőlőbirtokot megtartani kisbirtoknak - kíméletes módszerekkel dolgozni, kézműves borokat készíteni. Ugyanakkor bízik abban, hogy nagyobb közönségnek is megtetszik az a stílus, ami megjelenik műveiben: megtartani a bort olyannak, amilyennek születik.
Nincs sem kémia, sem mesterséges anyagok hozzáadása. Odaillő szőlőfajtákból, hozzáértő fürtritkítással, kíméletes metszéssel készülnek a klasszikus, a Balaton-felvidékre jellemző borok. E borokról oly híres a Badacsony. Hosszútávú tervei között egy maximum 5 hektáros borászat létrehozása szerepel, a mai birtokbor szerkezet megtartásával.
Szállás:
Vendégházban 40 fő
Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti borkóstoló (Borbély Borterasz) és szállás díja külön fizetendő.
Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap estig):
A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő. Borkóstoló (6 tételes + további 2 hordós tétel fogyasztása a vacsora közben) 5.000 Ft, a szombat esti vacsora 3.000 Ft és szállás díj 7.000 Ft (amely tartalmazza a vasárnapi reggelit is)
Összesen: 15.000 Ft
Résztvevő pincészetek
Válibor
A rendezvényre történő belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami az andrea@standrea.hu email címen vagy a +36306925860-as telefonszámon lehetséges.
Belépésnél a pohár bérleti díja 1000 Ft, amit ha szeretne visszaváltunk a rendezvény végén.
Program: Pincelátogatás (2 óránként) ifj. és id. Lőrincz György társaságában | Borbár a legújabb St.Andrea borokkal | Gasztronómiai specialitások
További részletek hamarosan.
LŐRINCZ GYÖRGY MESTERKURZUS
Kiemelt kóstolónk korlátozott létszámú, egyszeri program, amelyre a részvétel írásos (és az Ünnepre történő általános regisztráción felül történő) jelentkezéshez és a belépődíj előzetes átutalásához kötött!
Részvételi díj: 8 000 Ft (St.Andrea Klubtagok számára: 7 000 Ft)
Mesterkurzus regisztráció: andrea@standrea.hu
Bankszámlaszám: MKB 10300002-10180391-49020017 (a közlemény rovatban kérjük feltüntetni a regisztráló nevét és a Szőlő Mesterkurzus elnevezést)
6. Jazz Weekendünkre a megújult Heimann Birtokon várjuk a vendégeinket. Asztalfoglalás kötelező.
2019 augusztus 23. péntek
Kapunyitás: 18:30
Koncertek:
19:00 - SIDE 2 SIDE Duo
20:00 - Regina & the CU46
21:00 - Gereben Zita Trio
Jam Session: 22:15
Belépők száma korlátozott: 80 db jegyet adunk ki.
Asztalfoglalás kötelező.
A Heimann Birtok jegyárusítással nem foglalkozik.
Jegy vacsorával: 6.000 Ft ( 60 db)
A vacsora:
Heimann Hideg Tál (zóna adag)
1 pohár bor (rose, vagy vörös)
Vacsorás jegyet CSAK elővételben árusítunk. Kifizetés határideje: 08.20.
FONTOS: A vacsorás belépőjegyet a vacsora felszolgálásakor kérjük átadni a pincérnek!A vendégeink belépéskor a belepőjegyhez sárga karszalagot is kapnak.
Jegyárak vacsora nélkül: (max. 20 db lesz)
Kérjük e-mailben,vagy telefonon megrendelni a jegyet.
A 4.000 Ft-os belépőjegy a rendezvény napján 19 órától a Heimann Birtokon is átvehető,vagy 08.23. előtt a szervezővel egyeztett helyszinen a belvárosvan.Asztalfoglalás itt is kötelező.
(Ha nem kapunk asztalfoglalást
e-mailben,akkor ÁLLÓHELYET tudunk csak biztosítani.)
▲ 4.000 Ft ▲Elővét 1. 2019 aug.9-ig
(korlátozott számban: 20 db)
▲ 4.499 Ft ▲ Elővét 2. 2019 08.10. - 08.21-ig
▲ 4.999 Ft ▲ A rendezvény napján helyben.
Vacsorás jegyek rendelése: e-mailben,vagy telefonon
augusztus 15-ig.
K.P. kifizetési határideje: 08.20.
Jegyek átvétele és kifizetése a szervezővel egyeztetett időpontban, és helyszínen. (Szekszárdiaknak: Mikes Kelemen utcában a CBA előtt.)
A Heimann Birtok jegyárusítással nem foglalkozik.
Asztalfoglalás e-mailben: zitajazz@gmail.com
Telefonon: 70/2418-220
Banki utalás:
Azoknak a vendégeinknek,akik nem Szekszárdon laknak,lehetőségük van banki utalással fizetni a belépőjegyet.A banki utalás előtt kérjük,értesítsék telefonon (vagy e-mailben) a szervezőt! (HUBA CSONGOR)
Bankszámla számunk,és telefonszámunk a honlapunkon a KAPCSOLAT menüben, és itt ezen az oldalon is megtalálható:A banki utalás előtt a jegyeket e-mailben is meg kell rendelni,de online jegyrendelést Messenger üzenetben is elfogadunk.
A banki utalásnál a megjegyzés rovatban kérjük jelezni az alábbiakat:
Példa: 6.Jazz Weekend /4 db "VJ"
"VJ" = vacsorás jegy
A rendezvény napján a jegyek átvételekor kérjük bemutatni az utalásról szóló befizetési igazolást.
A banki utalás határideje: augusztus 8.
Bankszámla számunk: 71800288 - 10121155
Bank: Hungária Takarék Bátaszék, Budai utca 24
A Heimann Birtokon a házigazdák finom hidegtálakkal, és italokkal várják a vendégeinket:
A „Heimann Hidegtál” tartalma: (zóna adag)
szalámi, sonka, sajt,zöldségek,paprika,paradicsom,
lila hagyma,kenyér
Résztvevő pincészetek
Heimann Családi Birtok
Vártátok már?! Újra itt van a nagy csapat!
Bulizz együtt fiatal mátrai borászokkal a szőlőben! Kovács Zita, Dubicz/Dunai Detti, Babiczki Laci és Kerekes Tomi vár boraival!!
Itt a nyár, úgyhogy ideje a szabadban élvezni a borokat. Július 27-én visszatérünk a természetbe és megnézzük, hol terem Kerekes Tomi boraihoz a kiváló szőlő! És ha már ott járunk, meg is kóstoljuk milyen borok készültek az elmúlt években ezekből a szőlőkből és a Mátra Open csapatának más területeiről.
★ ★ ★ Szombati programok – 2019.07.27. ★ ★ ★
► 16:00 Érkezés a Csipkés dűlőbe, a Mátrai szőlők panorámája 360 fokban (parkolás Gyöngyöstarján határában!)
► 16:00 piknik a szabadban, hideg borok, fröccsök és pogácsa a friss mátrai levegőn
► 20:30 napnyugta, máglyagyújtás és party
► 00:00 ZÁRÓRA
Részvételi díj: 2.500 Ft/fő (Részvételi díj tartalmaz kóstolópoharat, egy fogadóitalt és ásványvizet)
Kóstolójegyek:
- 1 dl bor : 400 Ft.
- 5-ös borkóstoló jegy: 1500 Ft.
- 10-es borkóstoló jegy: 2700 Ft.
- 15-ös borkóstoló jegy: 4000 Ft.
Természetesen a kóstolón kívül a pincészetek teljes választéka elérhető és vásárolható lesz a hétvége folyamán!
Helyszín:
► Csipkés dűlő - Gyöngyöstarján - 47.825919, 19.865550
https://goo.gl/maps/oaHHC3VsPPt
Éhesek sem maradunk! A Gasztroamazonok érkeznek hozzánk és elkészíti híres ételeiket kívánságotokra! (https://www.facebook.com/Gasztroamazonok/)
(Részvételi díj nem tartalmazza)
Időpont: 2019. július 27. szombat
Fontos információk:
► Készüljetek: szúnyogriasztóval, terepbiztos cipővel és pikniktakarókkal
► Helyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk az előzetes bejelentkezést, így biztos, hogy mind a rendezvényen, mind a panzióban lesz szabad férőhely. Természetesen mindenkit szeretnénk vendégül látni, kérlek hívjatok minket bátran!
► Kísérő programként ajánljuk mindenkinek a gyönyörű Falumúzeum megtekintését, ahol szombaton családi programokkal várják a kicsiket és nagyokat
► Kérünk titeket, hogy ha gépjárművel érkeztek, a falu határában parkoljatok (Petőfi Sándor utca 75. - temető mellett), mert a szőlőben nem lesz erre lehetőség - onnan egy könnyű sétával 500 m elérhető a helyszín!
Helyfoglalás, bejelentkezés és egyéb technikai kérdések estén keress minket bátran a VARRADAMATRA@GMAIL.COM e-mail címen!
Július 18-án csütörtökön 19 órakor Majoros Lászlót lesz szerencsénk vendégül látni a Tokaji borvidékről, Tarcalról, a Borbázis első prémium kóstolóestje keretében. És hogy miért prémium?
A borok miatt: a 9 kóstolt borból 4 tokaji borkülönlegesség lesz, köztük egy ritkaságnak számító száraz Szamorodni és a pincészet csúcsaszúja is szerepel. Egy késői szüretelésű bort is kóytolunk, illetve két komoly száraz Furmint is sorra kerül.
Kis létszámú rendezvény: ezúttal úgy határozzuk meg a teltház fogalmát, hogy szellősen legyünk. Konkrétan szellősen, hogy a klíma is kellemes maradjon.
Finomságok: a borkorcsolyáknak a szokásosnál jobban megadjuk a módját, hiszen a jó tokaji borok mellé érdemes különlegesebb ételeket fogyasztani.
A könnyed száraz muskotálytól a komoly fahordós Furmintokon át a Tokaji Aszúig mindent végigjárunk vele. Az is biztos, hogy nem maradunk sztorik és szakmai információk híján, mert Lászlónak mindkettőből végtelen mennyiségű van, és ezeket mindig igyekszik is maradéktalanul átadni, hatalmas adag kedvességbe burkolva. Élvezet hallgatni, főleg a borai kóstolgatása közben.
Komoly kóstolósorral töltjük el az estét:
1. Muscat Blanc 2018 (száraz)
2. Deák Furmint 2015 (száraz)
3. Agyag Furmint 2015 (száraz)
4. Tarcal Birtokbor 2018 (száraz)
5. Desszert Cuvée 2016 (félédes)
6. Száraz Szamorodni 2013
7. Édes Szamorodni 2013
8. Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
9. "Blanka" Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008
A kóstoláshoz szódavízzel és borkorcsolyával készülünk.
A rendezvény létszáma ezúttal limitált, ezért érdemes jegyét minél hamarabb beszereznie!
Időpont: 2019. július 18. csütörtök 19:00
Helyszín: Borbázis Borkereskedés, 1068 Bp. Király u. 54. (bejárat a Hegedű u. felől)
A részvétel díja: 7.500 Ft
Július 20-án újra a Vylyan Teraszon ölti magára séfkabátját Bernáth József!
A konyhaművészet egyik hazai nagymestere, négy szakácskönyv szerzője Európa több nagyvárosának előkelő konyhájában megfordult már és számos hírességnek tett az asztalára varázslatosabbnál varázslatosabb ételeiből. A hagyományos fogások újra gondolt változataiból jó néhányat a nézők szeme láttára is elkészített a Konyhafőnök szigorú zsűrijeként, kedvence ételét, a rakott krumplit is gyakran tálalja új köntösben.
Ha szívesen látnád őt munka közben, ha kíváncsi vagy, hogyan építi be egy-egy tradicionálisabb ételbe a Szőlőmagolajat, a Mustmézet, vagy épp a Verjus-t, vagy csak szívesen kóstolnád egy híres séf főztjét, akkor már most érdemes asztalt foglalnod Teraszunkra!
Menü:
1. Cézár saláta frissen grillezett csirkével / vagy nélküle (Vylyan szőlőmagolajjal) 1900 Ft csirkével / 1700 Ft anélkül
ajánlott bor: Vylyan Herka Chardonnay 2018
2. Hermelin (Vylyan szőlőmagolajjal pácolt camembert) friss sóskalevéllel, rozés ribizlivel, pirított magvakkal 1800 Ft
ajánlott ital: Vylyan és MadScientist közös söre a Cherka
Séfünk, Reszkető Tamás készíti
Főétel
1. Tokhal filé céklás burgonyapürével, kelkáposzta chips -vel, rizlinges fokhagyma mártással 3700 Ft
ajánlott bor:Vylyan Boszorkány Rizling Cuvée 2018
Séfünk, Reszkető Tamás készíti
2. Füstölt kacsamell mustmézes sárgarépával, bulgurral 3800 Ft
ajánlott bor: Vylyan REDy 2018
3. Sztroganov sertésszűz verjus-vel, tepertős nudlival 3500 Ft
ajánlott bor: Vylyan Csóka 2015
Desszert
Mákos guba bazsalikomos citrom sorbet-val 990 Ft
Előzetes bejelentkezés a várható nagy létszám miatt fontos!
Dátum: 2019. július 20. szombat 11:00 – 18:00
Helyszín: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – Vylyan Terasz (7800 Kisharsány, Fekete-hegy)
Asztalfoglalás: vendeglatas@vylyan.hu / 06-30-376 0885
Kedveled a vöröseket, esetleg a rozét is? A Bikavér szó hallatán egyből büszkeség tölti el a szívedet?
Ha szereted a könnyed, ugyanakkor karakteres borokat, akkor a legjobb helyen jársz: 2019-ben is vár az év legnagyobb kékfrankos kóstolója, a Kékfrankos Április Nagykóstoló!
50 PINCÉSZET
100 BOR
KÉKFRANKOS BOROK
KÉKFRANKOS ALAPÚ BOROK
BIKAVÉREK
ROZÉK
Early bird jegyek 2.000 ft kedvezménnyel csak 03.29-ig kaphatók!
A tematikus nagykóstoló középpontjában hazánk egyik legelterjedtebb szőlőfajtája áll: tételei kifejezetten változatosak, kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium bor. Emellett kiváló a cuvée-hez is, és a bikavérek legfontosabb alapanyaga.
Gyere el, ízleld és ismerd meg a kékfrankos szőlő legjavát!
Helyszín: Danubius Hotel Gellért
Időpont: 2019. április 13. (14-22 óra)
JEGYEK
Early bird jegyek: 9.900 Ft helyett 7.900 Ft (csak 2019. március 29-ig)
Early bird jegy + 12 darabos bonbon: 11.900 Ft helyett 10.400 Ft (csak 2019. március 29-ig)
Diákjegyek: 4.900 Ft
4 fő felett 10%, 6 fő felett 15% kedvezmény a végösszegből!
Részletek és jegyrendelés: http://bit.ly/2Un6NoV
Egy nap a Tokaji borok szerelmeseinek!
EARLY BIRD JEGYEK 3.000 FT KEDVEZMÉNNYEL CSAK MÁRCIUS 8-IG KAPHATÓK!
A te szívedet is megmelengeti leghíresebb szőlővidékünk gondolata? Nem csoda: egyediségét és nemzetközi ismertségét kiváló természeti adottságai, szőlőfajtái, aszú borai és hagyományai szavatolják.
Találkozzunk az év legnívósabb Tokaji kóstolóján!
AMIRE BIZTOSAN SZÁMÍTHATSZ:
- Közel 60 borászat
- Közel 150 tokaji bor korlátlan kóstolása
- Egyéb gasztronómiai kiállítók
- Színvonalas mesterkurzusok
- Tokaji Különlegességek Terme
- Ingyenes előadások
- Korlátlan vízfogyasztás
KIÁLLÍTÓK
Közel 60 kiállító már a weboldalon: http://tokajimarcius.hu/kiallitok
JEGYEK
Early bird jegyek: 11.900 Ft helyett 8.900 Ft (2019.március 8-ig)
Early bird jegy + 12 darabos bonbon: 13.900 Ft helyett 11.400 Ft (2019. március 8-ig)
VIP jegyek: 16.900 Ft-tól
Diákjegyek: 4.900 Ft
Történelmi Magyarország borvidékeinek bemutatása.
10 tétel
Falatokkal
4000 Ft / fő